lördag 23 februari 2013

Der festes!

I går gik ylva fra at være en pige på næsten 22 år, til at opføre sig som en på max. tre. Der skulle nemlig holdes fastelavn på hendes skole. En tradition der er elsket af alle børn, og så også lige Ylva. da det var blevet eftermiddag og Ylva endelig havde fået overstået skolen, gik vi ud for at købe hendes kostume. jeg havde fået en super god idé, jeg syntes selvfølgelig Ylva skulle være Pippi, men det ville hun ikke høre tale om. Hun ville meget hellere være en tiger. så det blev det. Desværre. ej hun blev nu alligevel en fin tiger, men jeg er sikker på at hvis hun havde været pippi, ja så havde hun også vundet udklædnings konkurrencen. da vi kom hjem, fik Ylva pludselig travlt, for det var åbenbart meget vigtig at hun var flot.
Da klokken havde slået mange var alle mødt op udklædt, og det var tid til at der blev slået klatten af tønden. det er det bedste ved fastelavn for så kan man vinde en krone og hvis man er heldig så to. Ylva mener ikke I ved hvordan legen er så nu forklarer jeg lige. det går ud på at man har en stor tønde, og den er fyldt op med slik og gode sagde. så skiftes man til at slå med et træ bat og den der slå bunden, og al slikke ned, bliver katte dronnning og får den ene krone. legen fortsætter og den der slår det sidste bræt af bliver kattekonge. 
de fleste fra Ylvas klasse mente det var for koldt og var måske blevet træt af legen igennem årene. men Ylva skulle i hvert fald prøve det så hun stod i kø med et par stykker fra klassen, men køen var så lang at hun aldrig fik en tur, før både katte dronningen og kongen var fundet. øv bøv for Ylva. -heldigvis er der kun et år til fastelavn kommer igen!
efter der var slået katten af tønden, gik festen rigtig i gang som man vil sige i DK! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar