måndag 28 oktober 2013

Orkan!

IMG_0426
Efter att ha druckit några koppar te och vilat hemma, kände jag mig redo för att göra något annat, så jag tog bussen till köpcentrumet Field's för att köpa nya strumpbyxor och kika omkring lite. Jag hade läst i tidningen att det skulle komma oväder till Danmark på eftermiddagen, men det blåste bara lite grann och solen sken, så jag tänkte att de nog bara överdrivit lite i tidningarna. 

Efter att jag varit i köpcentret i en timme eller så gick jag mot utgången för att ta bussen hem igen. När dörren öppnades hörde jag ett öronbedövande vinande ljud, det hade börjat blåsa något otroligt under den tid jag var inne och shoppade! Jag blåste nerför trapporna och slog handen blodig på min handväska som flög omkring och slog till mig, och fick verkligen kämpa för att komma till busshållplatsen. Försökte gömma mig från vinden i busskuren medan löv, soptunnor och annat flög förbi. Efter bussturen hem kämpade jag mig de sista metrarna till mitt hus. Aldrig har det varit på skönt att komma innanför dörren hemma hos mig förut, stänga vinden ute och pusta ut.

Orkanen idag har slagit Danmarksrekord med 52 meter i sekunden, en man har dött i blåsten och flera blivit sårade. Polisen varnar för att gå ut eller köra bil nu och säger att det är en livfara att vara ute...


inte en chans att jag går ut igen! Jag kommer stanna här i sängen tills stormen har dragit förbi, lyssna till vinden och bli vaggad i sängen av blåsten (som för övrigt får hela huset att skaka).

1 kommentar:

  1. Hu så hemskt oväder!! Tur att allt gick bra. fof

    SvaraRadera