onsdag 2 oktober 2013

Nybakat

 Igår provade jag att baka med öl som degvätska för första gången. Degen fick lite mer färg och doft än vanligt. Bakade ut bröden till små platta bröd, som polarbröd eller tekakor ungefär. Med min nya KitchenAid-kavel är det så roligt att kavla, den går så lätt!
De nybakta bröden. De smakade verkligen gott! Väldigt smakrika, fluffiga och lite sega bröd, gräddade på heta plåtar. Mums! Receptet kommer här:

Bröd med öl
3 dl öl
25 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 msk brödsirap
2 tsk salt
rågsikt till degen är lagom :)

Smula jästen och tillsätt ölen, det skummar ordentligt, men låt dig inte avskräckas av det :) Blanda ner smör, sirap, salt och mjöl och arbeta degen i några minuter. Jäs till dubbel storlek och dela i ca 15 bitar. Runddriv bitarna och låt vila i ca 5 min, kavla ut till lagom storlek och låt jäsa i ca 10 minuter, innan du naggar bröden och gräddar på heta plåtar, (det behövs inget bakplåtspapper/smör) i 275 grader i ca 3 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar