lördag 19 april 2014

Koldskål

Jag älskar den danska efterrätten/mellanmålet koldskål! När solen börjar skina och våren kommer till Danmark fylls affärernas kyldiskar med koldskål i olika smaker - danskarnas sommarmåste. Koldskål är en kall luftig fräsch soppa av kärnmjölk, äggula, socker och smaksättning, som serveras tillsammans med kammerjunkere, små söta skorpor. Även om det finns metervis av koldskål att köpa i affärerna, brukar vi göra vår egen istället, det smakar ännu godare och tar bara ett par minuter att svänga ihop. Vi har redan gjort många liter koldskål den här våren! Varje familj här har sitt eget recept på koldskål -här kommer vårt!

Koldskål
3 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
1 liter kärnmjölk
Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Vispa i de andra ingredienserna. Ställ kallt till servering. Servera med söta små skorpor och eventuellt jordgubbar i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar