tisdag 12 mars 2013

Fluffiga amerikanska pannkakor

Det finns inget bättre än helgfrukost. Frukost som får ta lång tid att båda laga och sedan äta. Den stunden på förmiddagen njuter jag! I lördags gjorde vi amerikanska pannkakor, enligt systrarna Eisenmans recept. Amerikanska pannkakor har jag gjort många gånger tidigare, men aldrig har de smakat så gott som de gjorde tillagade enligt det här receptet!

Systrarnas amerikanska pannkakor (ca 10 st)
3,5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3,5 dl filmjölk
1/2 dl rapsolja
1 ägg delat i gula och vita
smör till stekning

Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda i fil, olja och äggula och vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Stek små pannkakor i en inte alltför varm stekpanna i lite smör. Pannkakan är färdig att vändas på när det börjar komma bubblor på ovansidan.

Njut varma  med dina favorittillbehör!

 Äggvitan redo att vändas ner i smeten
 En hög av de fluffigaste amerikanska pannkakor du kan tänka dig! Vi serverade med fruksallad av banan, plommon och kiwi, vispad grädde, nutella, smör och sirap. 
Mums!

3 kommentarer: